Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Wat doet de fysiotherapeut

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

De eerste afspraak

Een verwijzing is niet nodig, u kunt uzelf aanmelden voor een afspraak. Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut. Wel is een verwijzing nodig bij klachten van de zogenaamde ‘chronische lijst’. Dat gaat dan met name om verwijzingen na ziekenhuisopname, operaties en een aantal chronische aandoeningen. Uw verzekeraar kan u een lijst verschaffen van indicaties die daar op staan.

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Revalidatie

Na een mogelijke operatie voor bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup volgt een revalidatieperiode. Deze revalidatie verzorgen wij voor u. Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld beschikt over een ruime oefenzaal met fitnessapparatuur en oefenmogelijkheden. Als u nog niet in staat bent om naar onze praktijk te komen, komen wij de eerste periode bij u thuis behandelen. Na de individuele revalidatieperiode kunt u eventueel bij ons verder trainen in de groep van Bewegen en Trainen.