Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Maakt u zich als volwassene zorgen wanneer u veelvuldig plast, mét of zonder aandrang? Bent u een vrouw met lichte verzakkingsklachten, obstipatieklachten of herhaaldelijke ontlasting? Misschien ervaart u problemen na een operatie aan de blaas, prostaat, baarmoeder of rectum? Hebt u een kind dat moeite heeft met zindelijk worden of de plas in de nacht niet kan ophouden? De bekkenbodem- en incontinentietraining van Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld werkt uitstekend om uw klachten tegen te gaan.


Bekkenbodem- en incontinentietraining volwassenen

Onze ervaring is dat mensen vaak te lang rondlopen met klachten van deze aard, terwijl die juist erg hinderlijk zijn. De bekkenbodemtraining is bedoeld voor volwassenen met stressincontinentie. Deze behandeling kan zeer goede resultaten opleveren. De behandeling bestaat uit:

  • Uitleg over de werkingen van de bekkenbodem
  • Oefeningen ter aan- en ontspanning van de bekkenbodem
  • Oefeningen in de belaste situatie.

Deze oefeningen vragen zelfdiscipline en training, maar het resultaat is ernaar: gemiddeld is iemand al geholpen na 4 tot 8 behandelingen. De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Bekkenbodem- en incontinentietraining kinderen

Ook uw kinderen met poep- en plasproblematiek hebben baat bij de bekkenbodem- en incontinentietraining van Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld. Wanneer zij moeite hebben met het zindelijk worden, last hebben van nachtelijke incontinentie en/of obstipatieklachten kunnen kinderen goed behandeld worden door middel van adviezen, (bekkenbodem)oefeningen en het aanleren van een goede toilethouding. Bij het aanleren van de oefeningen en het houden aan de toiletregels is de inbreng van de ouders belangrijk. Door goed samen te werken kan er al op korte termijn (aantal weken) resultaat geboekt worden. De behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.