Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. U merkt dit wanneer ademen moeilijker gaat (kortademigheid) en u minder energie heeft (afname inspanningsvermogen). U komt in aanmerking voor onze COPD Training als bij u deze diagnose is gesteld. Ook bij terugkerende luchtweginfecties, een longaandoening, zoals astma, chronische bronchitis, emfyseem, longfibrose of andere ademhalingsklachten heeft u baat bij de behandeling en de training zoals die bij Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld wordt gegeven.

CORONA / COVID-19:

Graag willen wij u er op attenderen dat patiënten , die een Corona/COVID-19-infectie hebben doorgemaakt, zich kunnen melden voor begeleiding en het opbouwen van de conditie. Door middel van het longnetwerk hebben Marieke Duin en William Bras de kennis en ervaring om deze patiënten te begeleiden.

Vooral na een opname op de intensive care als gevolg van een COVID-19-infectie kan er een veelvoud aan problemen optreden. Het grootste probleem is spierzwakte algemeen en van de ademhalingsspieren. In het algemeen wordt er sterke vermoeidheid, kortademigheid, pijn en stijfheid van de gewrichten, gewichtsverlies, en soms problemen met slikken ervaren. Het is belangrijk de revalidatie na het ziekenhuis goed voort te zetten en niet af te wachten.

Ook patiënten die geen ernstige COVID-infectie hebben gehad, maar wel lang restverschijnselen blijven houden, de zogenaamde 'long-COVID', kunnen zich aanmelden voor begeleiding. Met een verwijzing van de huisarts of specialist worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering. 


 

COPD Training Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld

Het COPD Trainingsprogramma van Westzijderveld duurt 3 tot 6 maanden, waarbij u 2 keer in de week traint onder begeleiding van de fysiotherapeut in onze oefenzaal. De training bestaat uit:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Functionele oefeningen
  • Uithoudingsvermogen
  • Krachttraining

Resultaat

De COPD-trainingen hebben als doel:

  • Exacerbaties (toename van de ziektesymptomen, benauwdheid, infecties) te verminderen
  • Uw belastbaarheid op te bouwen
  • Kortademigheid bij inspanning te verminderen

Het resultaat van de trainingen is dat u weer in staat bent een wandeling te maken of een stuk te fietsen.

Goed om te weten bij het COPD Trainingsprogramma

De COPD Training wordt gegeven door fysiotherapeuten die hiervoor een gespecialiseerde training hebben gevolgd en aangesloten zijn bij het Longnetwerk regio Zaanstreek. Aanmelden voor het COPD Trainingsprogramma gaat via de longarts of huisarts. Met ingang van 2019 wordt dit programma vergoed vanuit de basisverzekering bij een GOLD Classificatie 2 of hoger. Uw categorie dient vermeld te zijn op de verwijzing. Deze bepaalt hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.