Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

U kunt heel goed een beroep doen op fysiotherapie op haptonomische basis op het moment dat gebruikelijk herstel stagneert. Als u bijvoorbeeld rugpijn heeft, dan zal dat normaal gesproken na verloop van tijd genezen. Maar wanneer er geen verbetering optreedt, dan is fysiotherapie nodig om te kijken wat het herstel tegenhoudt. Fysiotherapie op haptonomische basis reikt handvatten aan om een balans te vinden tussen lichamelijke en psychische belasting. Cognitie en gevoel komen weer in balans en met elkaar in contact.


Haptonomie: de oplossing

Mensen zijn bang voor weefselschade en durven niet meer te bewegen of hebben niet in de gaten waar hun klachten vandaan komen. Vaak herkennen zij de herkomst van deze lichamelijke signalen niet meer. De oplossing is vaak pijneducatie. Daarbij is oefentherapie belangrijk om het bewegen weer toe te laten. Het lichaam wordt gezien als ‘drager’ van gevoelens en heeft bij wijze van spreken een geheugen voor gevoelservaringen. Deze ervaringen zijn in het lichaam terug te vinden. Haptonomie probeert het contact te maken met het gevoel. Hoe meer een mens zich bewust is van zijn houding, bewegingen en aanspanningen, hoe meer hij zich bewust kan worden van zijn gevoel.

Haptonomie: de voordelen

Bij Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld leert u om klachten zelf op te lossen. Wij geven u handvatten te geven voor de toekomst. Het is niet erg als klachten onverhoopt terugkomen. Soms heeft men even een steuntje in de rug nodig op weg naar het herstel. Mensen ervaren dat zij hun autonomie kunnen bewaren. Met andere woorden: u voelt zich serieus genomen en gehoord in uw klacht.