Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie en wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Nek- en rugklachten, schouderklachten en ongemakken aan heup en bekken kunnen zeer pijnlijk zijn. Ook een blokkade in uw wervelkolom die niet loskomt, kan tot onaangename gebreken leiden. Manuele therapie van Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van gewrichten, vooral in de wervelkolom.


Manuele therapie specialist

Dick de Groot
Naar Profiel

 

Manuele therapie lost uw klachten op

Het doel van deze therapie is het verbeteren van bewegingsmogelijkheden, afname van pijnklachten en adviseren en verbeteren van bewegingspatronen. De manueeltherapeut verhelpt deze ‘functiestoornissen’ door het toepassen van mobiliserende gewrichtsmanipulaties: het zogenaamde kraken. Vaak zijn echter zachte duw- en trekbewegingen voldoende om blokkades te verhelpen. De effecten van de behandeling zijn vaak direct merkbaar.

Educatie

Wij leren u door middel van oefeningen te laten voelen dat u uiteindelijk weer kunt bewegen. Daarmee verminderen wij de angst bij u óm weer te bewegen. De oefeningen geven u ook een duidelijk aan waar het bij u vastzit.

Manuele therapie specialist

Dick de Groot
Naar Profiel

Contact Over Manuele Therapie