Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Schouderpijn is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. De schouder is erg gevoelig voor tal van problemen. Dit komt omdat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen. Dat maakt het gewricht ook complex om te onderzoeken en behandelen. Heeft u last van uw schouder en ervaart u naast pijn ook vaak vervelende beperkingen? Dat het bewegen minder makkelijk gaat, waardoor activiteiten in het dagelijks leven, sporten, werken en slapen vaak niet meer goed lukken? Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld biedt een combinatie van behandelvormen die het herstel bevordert. 

Schouderspecialist

Arjan van Ballegooijen
Naar Profiel

Schouderspecialisatie

Inzicht in de bewegingen en beperkingen van het schoudergewricht zijn essentieel om de klachten te begrijpen en te kunnen verhelpen. Bewegingsonderzoek en eventueel echografisch onderzoek is nodig om de oorzaak te achterhalen van de klacht. Wij besteden vooral aandacht aan de beweegpatronen, het zogenoemde beweeggedrag, tijdens de behandeling van de klacht. Hoewel schouderklachten zeker niet uniek zijn, zijn mensen met schouderklachten dat echter wel. Eenzelfde oorzaak of uiting van een schouderklacht vergt bij elk persoon een persoonlijke, specifieke en unieke benadering om tot een oplossing van de klacht of beperking te kunnen komen.

Schouder Netwerk Zaanstreek

Vanwege de complexiteit van schouder- en schoudergerelateerde klachten is er zowel een landelijk als regionaal netwerk specifiek voor deze klachten opgericht: het Schouder Netwerk Zaanstreek. Onze fysiotherapeut is hier uiteraard bij aangesloten. Dit netwerk bestaat uit een groep fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op het gebied van de non-operatieve en postoperatieve schouderproblematiek. Schouder Netwerk Zaanstreek is de specialist in schouderklachten en biedt patiënten de meest doeltreffende behandeling.

Drempelloos samenwerken is het uitgangspunt binnen het netwerk. Wij verwijzen daarom onderling door, indien wachtlijsten ontstaan en wij maken gebruik van elkaars expertise (bijvoorbeeld echografie). Hierdoor wordt de continuïteit van zorg gegarandeerd en de patiënt op korte termijn behandeld.

Schouder Netwerk Zaanstreek is aangesloten bij het SNN (Schouder Netwerken Nederland)

Specialist: Arjan van Ballegooijen