Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Algemeen fysiotherapie, met specialisaties COPD Training, gesuperviseerde looptraining bij Perifeer Arteriëel Vaatlijden (etalagebenen), Bekkenbodem- en incontinentie training voor volwassenen en kinderen, 
behandeling van rugklachten volgens het rugnetwerk en Groepstraining - Bewegen en Trainen.


Marieke Duin

 

Aanwezig:
Maandag
Dinsdag
Donderdag

Passie

Van jongs af aan heb ik interesse in het menselijk lichaam. In die jonge jaren ben ik aanraking gekomen met een fysiotherapeut. De behandeling van deze fysiotherapeut inspireerde mij. Om die reden ben ik, met veel plezier, de opleiding fysiotherapie gaan volgen aan de Hoge School van Leiden. De stage in de eerstelijns praktijk beviel mij zo goed, dat ik besloot werk te zoeken in deze richting. Na een aantal waarnemingen startte ik in 2006 bij Fysiotherapiepraktijk Westzijderveld en sinds 2019 ben ik in de maatschap getreden. Een hele leuke nieuwe uitdaging!

 

Werken met cliënten

Naast mijn werk als algemeen fysiotherapeut, ben ik door de jaren heen steeds meer gaan werken met patiënten die te maken hebben met chronische klachten, zoals COPD, artrose, Perifeer Arteriëel Vaatlijden en ‘chronische’ pijnklachten. Vaak hebben deze mensen last van meerdere chronische aandoeningen tegelijk (Co-morbiditeit); dat maakt de begeleiding intensiever en uitdagender. De begeleiding hiervan geschiedt voornamelijk actief in de oefenzaal, wat ik een erg prettige manier van werken vind. Deze manier van behandelen zorgt ervoor dat de mensen zelf actief deelnemen in het behandelproces en daardoor meer vertrouwen en grip op hun aandoening krijgen. Om mensen de mogelijkheid te bieden om na behandeling verder te trainen, ben ik gestart met de groepjes bewegen en trainen. Tevens behandel ik mensen met bekkenbodemproblematiek. Door middel van goede uitleg en oefeningen kan je als fysiotherapeut veel betekenen voor deze patiëntengroep.

Hoe profiteren de cliënten van mijn therapieën?

Binnen al mijn vakgebieden tref ik mensen die lang rondlopen met klachten, terwijl deze erg hinderlijk zijn. Behandeling kan goede resultaten opleveren. Door goed samen te werken is het zelfs mogelijk om op korte termijn resultaten te boeken. Ik ben tevens aangesloten bij het Long Netwerk en Claudicatio Net van de regio Zaandam.

Contact Marieke Duin