Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Ik ben sinds 2003 werkzaam binnen onze praktijk als algemeen fysiotherapeut. Vóór mijn opleiding tot fysiotherapeut werkte ik onder meer als specialistenbezoeker in de farmacie en ik deed een vliegopleiding in de burgerluchtvaart. Deze uiteenlopende passies zijn gekomen door zowel toeval als mijn eeuwige eigen nieuwsgierigheid en interesse voor alle soorten mensen en beroepen.


Arjan van Ballegooijen

 

Aanwezig:
Maandag
Dinsdagochtend
Woensdag
Vrijdag
Zaterdagochtend

Werken met cliënten

Binnen mijn vakgebied heb ik nu de ideale combinatie gevonden in het uitdagende werken met verschillende type mensen en hun aandoeningen, als ook de mogelijkheid om daarbij hun persoonlijke interesses en uitdagingen te horen en begrijpen. Binnen mijn behandeling probeer ik altijd een volledig open en eerlijke sfeer te scheppen, waarbij zowel de patiënt als ikzelf zich op zijn gemak voelt en zichzelf kan zijn.

Mijn fysiotherapeutische benadering van klachten van mensen in het algemeen houdt altijd inzicht verschaffen en eigen beïnvloeding op deze klachten door de patiënt in. Dit kan meestal door controleren, aanpassen en/of accepteren van het eigen ‘beweeggedrag’, maar ook door mogelijke overige factoren die buiten de patiënt om een belangrijke rol kunnen spelen.

Overige specialisaties

Ik ben naast fysiotherapeut ook echografist van het bewegingsapparaat. Echo kan binnen de fysiotherapie gebruikt worden voor zowel diagnostiek als monitoring tijdens het herstel van een aandoening. Tevens ben ik lid van het Schoudernetwerk Nederland. Bij dit netwerk zijn alle schouderspecialisten binnen de fysiotherapie aangesloten. De leden zijn verplicht via vakinhoudelijke bijscholingen en bijeenkomsten up-to-date te blijven.

Binnen mijn werk als fysiotherapeut heb ik verder veel affiniteit met sport en de mogelijk ontstane blessures hierdoor. Zowel door mijn vroegere stage bij de jeugdopleiding van A.F.C. AJAX als uit eigen (sport)ervaring.

Contact Arjan van Ballegooijen