Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Dick de Groot

(Kinder-) Manueeltherapie, Haptonomie, Schouderspecialist

 

Aanwezig:
Dinsdagochtend
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Welke therapie

Algemeen fysiotherapie, Manuele therapie, Haptonomie en schouderspecialist. Ik vind het interessant hoe lichamelijke klachten samengaan met de psyche en vooral welke rol angsten daarbij spelen. Chronische pijn en angsten gaan vaak samen. De combinatie van deze disciplines geeft mij de mogelijkheid om de behandeling te richten op de relatie van psychische spanningen en lichamelijke klachten, maar ook om lokale verstoringen in gewrichten te behandelen.

Passie

De passie voor wat ik doe komt voort uit de opleiding Haptonomie, waarin ik ontdekte hoe angsten mijn leven beïnvloedden. Daarbij geeft de opleiding Manueel Therapie veel kennis op pathologisch gebied. Vanuit deze opleidingen ben ik in staat om een duidelijke diagnose te stellen of het om een gewricht/weefselaandoening gaat, of klachten ten gevolge van spanningen, stress, moeheid of een combinatie daarvan.

Werken met cliënten

Ik werk steeds meer met mensen die chronische pijn ervaren, maar ook met mensen die acute klachten hebben. Het is belangrijk om deze groep niet in een chronisch pijn te laten komen. Ik vertel mijn cliënten veel en geef hen educatie. Maar ook door middel van oefeningen laat ik hen voelen waar het vastzit en dat zij weer kunnen bewegen en daarmee hun angst om weer te bewegen kunnen verminderen.

Hoe profiteren de cliënten van mijn therapieën?

Mijn cliënten leren zelf om in de toekomst hun eigen klachten op te lossen. Ik reik hen de handvatten hiervoor aan. Het is echter geen schande om terug te vallen op de therapie. Soms heb je even een steuntje in de rug nodig om je herstel weer te laten plaatsvinden. Mensen ervaren hierdoor dat ze hun autonomie kunnen bewaren. zij voelen zich serieus genomen en gehoord in hun klacht.