Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Ik ben algemeen fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut. Van jongs af aan wilde ik graag de zorg in en al heel snel werd mij duidelijk dat ik met kinderen wilde werken, maar ook de feeling met de volwassenen wilde behouden. Sinds 2014 werk ik in deze praktijk en sinds 2019 ben ik mede-eigenaar van de praktijk. Een nieuwe, mooie uitdaging.


Kirsten de Groot

 

Aanwezig:
Maandag
Dinsdag
Donderdag
Vrijdag

Passie

Ik ben met fysiotherapie in aanraking gekomen door mijn zus. Zij heeft op jonge leeftijd intensieve fysiotherapie nodig gehad in verband met knieklachten. Vanaf dat moment wist ik dat fysiotherapie het beroep was wat bij mij paste. Ik ben erg gedreven om mensen te begeleiden bij hun klachten.

Werken met cliënten

Met cliënten probeer ik een band op te bouwen. Als het gaat om kinderen bouw ik een band op met zowel het kind als de ouders, om het behandelproces zo goed mogelijk te laten verlopen en mensen vertrouwen te geven in het verloop van het herstel. Ik doe dat het liefst door een open houding en prettige en veilige sfeer te creëren. Ik probeer aan te voelen hoe mensen zich voelen en daarop in te spelen. Wanneer een kind zich bijvoorbeeld niet wil uitkleden voor het onderzoek omdat het zich niet prettig voelt, tracht ik op een andere manier onderzoek te doen. Vaak vertel ik bij het maken van de afspraak wat de bedoeling is, zodat kinderen zich daar dan op kunnen voorbereiden door bijvoorbeeld een korte broek mee te nemen. Ik vind het prettig als mensen zich bij mij op hun gemak voelen en dat ik hen goed kan helpen met hun klachten. Ik ben op mijn best wanneer ik een goede klik heb met mijn patiënten en zij zich goed voelen bij mij.

Hoe profiteren de cliënten van mijn therapieën?

Iedere cliënt heeft een eigen behandelplan nodig om tot een goed resultaat te komen. Per kind of volwassene stellen wij, in overleg, een behandeltraject op, dat na elke behandeling geëvalueerd en zo nodig aangepast wordt. Om te zorgen dat wij voor iedereen de gewenste therapie kunnen bieden, ben ik, naast dat het mijn passie is, met kinderen gaan werken zodat onze praktijk van jong tot oud kan behandelen. Tijdens de behandeling met kinderen vind ik het belangrijk om ouders goed te kunnen begeleiden in het behandelproces en in de belevingswereld van het kind te stappen om spelenderwijs het doel te bereiken.

Contact Kirsten de Groot