Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Fysiotherapie, Incontinentie, Bekkenbodem, Haptonomie, Psychosomatische fysiotherapie
Vóór de basisopleiding fysiotherapie heb ik de CIOS-opleiding gevolgd. Ik heb mij gespecialiseerd in bekkenbodem- en incontinentieklachten en daarna de haptonomie opleiding afgerond.
Door mijn laatste specialisatie werk ik veel met mensen (volwassenen en kinderen) met spanningsklachten.


Yvonne van Hassel

 

Aanwezig:
Maandag
Dinsdagmiddag
Woensdag
Donderdag

Passie

Vaak zijn mensen zich niet bewust van hun beperkende en belemmerende overtuigingen, waardoor klachten niet overgaan en men uit balans raakt. Ik ga met de cliënt op zoek naar handvatten om hun klachten te kunnen beïnvloeden. Dit kan via verschillende interventies, bijvoorbeeld lichaamsbewustwording, ontspanning en haptonomische interventies. Via deze ervaringsgerichte oefeningen kunnen cliënten aan den lijve ervaren hoe zij omgaan met grenzen en gewoontes en leren zij gevoel en verstand samen te laten lopen. Ik vind het leuk om zowel kinderen als volwassenen te begeleiden en coachen.

 

Werken met cliënten

Vóór ik iemand ga begeleiden en behandelen is het belangrijk dat diegene zich bij mij veilig en op zijn gemak voelt. Dit is de basis om met de cliënt via psychomotorische therapie, lichaamswerk en cognitieve technieken te onderzoeken wat herstel tegen houdt en of er belemmerende overtuigingen aanwezig zijn. Hierdoor krijgt mijn cliënt inzicht in de oorzaak van de klachten en de factoren die de klachten in stand houden.

Hoe profiteren de cliënten van mijn therapieën?

Ik reik mijn cliënt handvatten aan om zijn klachten te kunnen beïnvloeden in verschillende situaties. Hierdoor wordt de belastbaarheid geoptimaliseerd. Mijn cliënt krijgt inzicht in de invloed van emoties, gedrag en irreële cognities op fysieke klachten.

Contact Yvonne van Hassel