Fysiotherapie Praktijk Koog aan de Zaan
  • A  A  A  
Praktijktijden
Ma: 8:00-20:00 • Di/Wo/Do: 08:00-21:00
Vr: 08:00-18:00 • Za: 09:00-13:00

Ik ben algemeen fysiotherapeut en binnenkort psychosomatisch fysiotherapeut in opleiding. Door mijn liefde voor de sport werk ik vooral door middel van een actieve aanpak. Van orthopedische- en sportrevalidaties tot aan klachten aan de wervelkolom, door mijn brede interesse in verschillende klachten kan ik iemand de meest optimale zorg aanbieden. Na een aantal jaren stage gelopen en gewerkt te hebben bij diverse eerstelijnspraktijken, heb ik er voor gekozen om het team van Fysiotherapie Westzijderveld te komen versterken in 2023!


Jeroen Smit

Aanwezig:
Dinsdag
Woensdag
Vrijdag

Passie

Vanwege een aantal sportblessures ben ik reeds op jonge leeftijd in aanraking gekomen met fysiotherapie. De goede behandeling toen, die mij in staat stelde om klachtenvrij door te blijven sporten, deed mij later besluiten om de opleiding tot fysiotherapeut te gaan volgen bij THIM van der Laan in Nieuwegein. Tijdens deze opleiding, de stages en het werken in verschillende praktijken zag ik in hoe belangrijk de rol is van een fysiotherapeut bij verschillende klachtenbeelden. Vooral het belang van zelfredzaamheid en de invloed van bijvoorbeeld gedrag, leefstijl en emoties op fysieke klachten heeft mijn grote interesse.

 

Werken met cliënten

Voordat de behandeling begint, wil ik eerst een duidelijk beeld vormen over de klacht van de cliënt en welke factoren deze klacht kunnen beïnvloeden. Daarbij is het voor mij ook belangrijk dat er een goede band ontstaat tussen mij en de cliënt zodat diegene zich serieus voelt genomen en zich op zijn gemak voelt. Daarna stem ik de behandelingen af met de patiënt, rekening houdend met de wensen van die patiënt. Wil die persoon bijvoorbeeld zelf met de klachten aan de slag, dan geef ik daar de juiste hulpmiddelen voor.
Door het kunnen toepassen van verschillende interventies van manuele technieken tot leefstijlinterventies kan ik klachten optimaal behandelen. Daarbij volg ik cursussen en houd de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de fysiotherapie bij. Ook heb ik het voornemen om dit jaar te beginnen met de opleiding Psychosomatische Fysiotherapie.

Contact Jeroen Smit